FOTOGRAFSKO NATJECANJE EUROPSKOG FORUMA OSOBA S INVLADITETOM 2022.: OSVJETLJAVANJE MLADIH OSOBA S INVALIDITETOM

Otvoreno je izdanje Europskog fotografskog natjecanja za 2022. „Osvjetljenje mladih osoba s invaliditetom”.
U nastavku pročitajte prijevod pravila natjecanja i ostale važne informacije:
Ovo natjecanje ima za cilj podići svijest u društvu kroz fotografiju, pokazujući kako mladi ljudi s invaliditetom žive svoj život i kako su uključeni (ili isključeni) u društvo. Tražimo slike koje nude perspektivu i prikazuju mlade osobe s invaliditetom kao protagoniste u njihovom svakodnevnom životu.

Mladi s invaliditetom slabo su zastupljeni u medijskom izvješćivanju, ostaju nekako postrani. To je jedan od razloga zašto se pojavio značajan broj influencera. Žele pokazati svijetu kako je danas biti mlada osoba s invaliditetom i podići svijest o izazovima i nejednakostima koje se oko njih događaju. Imaju isto pravo studirati, putovati, raditi, baviti se sportom, iskusiti kulturu itd., a ipak moraju prevladati velike poteškoće kako bi uživali u ispunjenom životu.

Tko se može prijaviti?

Građani EU/EEA ili stanovnici svih dobnih skupina i nema kotizacije. Sudjelovanje je individualno, a ne kao organizacija.

Koje vrste radova možete prijaviti?

Svi sudionici moraju predati sljedeća tri rada:   
Jedna originalna pojedinačna fotografija visoke rezolucije (300dpi) s opisom slike ili jedan originalni pojedinačni umjetnički prikaz (stripovi i crteži) s opisom slike koja priča priču.

Prijave se mogu predati slanjem e-pošte Nataliji Suarez , službenici za komunikacije EDF-a.

DOPUŠTENO: uređivanje, filtri, efekti ugrađeni u kameru.
NIJE DOPUŠTENO: kolaži (više od jedne fotografije), vodeni žigovi, tekst ili drugi elementi dodani fotografiji.
Kratak opis na engleskom jeziku koji uključuje ime autora, te grad i državu u kojoj je fotografija snimljena.
Potpisani primjerak Odobrenja za prava. Potrebna su dva potpisa, jedan od osobe koja je slikala i jedan od osobe(a) koja se pojavljuje NA slici. Sudionici koji fotografiraju djecu moraju pribaviti i dostaviti pismeni pristanak roditelja/skrbnika tog djeteta.

Foto natječaj 2022. – Autorizacija prava
Autorska prava
Sve prijave moraju biti izvorno djelo, a sudionik mora biti ili jedini vlasnik ili preuzimatelj autorskih prava. Ulaskom u natječaj sudionici zadržavaju puna autorska prava na svoje fotografije. Međutim, sudionici također pristaju biti vezani Facebook pravnim uvjetima. Sudionici također dodjeljuju Europskom forumu osoba s invaliditetom pravo objavljivanja i izlaganja postavljenih fotografija.

Kako će biti odabrane fotografije/materijali?

Sve fotografije i umjetnički prikazi provjeravaju se kako bi se osiguralo da zadovoljavaju pravila natjecanja prije nego što budu prihvaćeni i uvršteni u uži izbor. Nakon što se fotografija ili umjetnički prikaz pregledaju, sudionici će primiti e-poruku s obavijesti jesu li prihvaćeni ili odbijeni. Sve slike mogu biti uključene u album na EDF-ovoj Facebook stranici i EDF-ovim kanalima društvenih medija.

Žiri

Žiri će se sastojati od dva člana Upravnog odbora EDF-a, dva člana osoblja, kao i dva umjetnička stručnjaka. Prijave će se ocjenjivati ​​na temelju sljedećih kriterija:
    Kvaliteta slike

    Inovacija

    Kreativnost

    Relevantnost za temu

Prijave koje su uvredljive, klevetničke ili opscene ili koje otkrivaju nepotrebne osobne podatke također će biti odbijene iz natjecanja.

Odabir pobjednika

Odabrat će se 20 finalista koji će biti izloženi online i na društvenim mrežama. Ime dobitnika bit će poznato nakon 30. studenog. Odluka žirija je konačna i nikakva korespondencija neće biti unesena u njegovu odluku. Na kraju razdoblja odabira žirija, 20 finalista bit će obaviješteno e-poštom.

Nagrade

Troje finalnih kandidata dobit će:
Nagrada za 1. mjesto: 500 eura
Nagrada za 2. mjesto: 300 eura
Nagrada za 3. mjesto: 200 eura

Prihvaćanje Pravila natjecanja

Sudjelovanjem u natječaju sudionici su suglasni s pravilima natječaja, uključujući prihvaćanje dodjele autorskih prava EDF-u.

Varanje

Poštenje i poštovanje temelj su natjecanja. Svaki sudionik za kojeg se opravdano sumnja da je varao, bit će diskvalificiran iz natjecanja, a njihove prijave uklonjene. Nikakva korespondencija neće biti unesena u vezi s ovim pitanjem.

Odgovori