Info dani

Predstavnik naše udruge sudjelovao je na Info danima o natječajima za potpore projektima i programima organizacija civilnog društva iz sredstava državnog proračuna i dijela prihoda od igara na sreću za 2013. godinu koji su održani 28. i 29. siječnja 2013. u Zagrebu u organizaciji Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. U suradnji s tijelima državne uprave, uredima Vlade RH te javnim institucijama – davateljima financijskih potpora – predstavnicima udruga predstavljeni su natječaji koji će se raspisivati u 2013.godini. Ove godine na Info danima udruge su informirane i o natječajima iz sredstava fondova Europske unije za organizacije civilnog društva. Našu udrugu, kao i brojne druge, zanimalo je kako to da među predstavljenim projektima nema natječaja za asistente u nastavi iako je ovo vrlo uspješan projekt za kojeg smo se zajedno izborili. Odgovoreno je da se još ne zna iz kojih će se sredstava financirati ovogodišnji asistenti.

Iskreno se nadamo da se radi samo o prebacivanju s jednog ministarstva na  drugo jer ovaj se projekt sigurno mora nastaviti! Djecu s poteškoćama moramo nastaviti integrirati u redovne razrede.

Nedavno prosvjedi roditelja također su naglašavali ovaj problem. Pripreme za školsku godinu će uskoro početi i naša djeca moraju se jednako tome veseliti – bez brige tko će im pri tome pomoći, zar ne?!

Odgovori