Korisnici osobne asistencije u okviru ESF natječaja „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom“ i njihovi osobni asistenti potpisali su danas ugovore

Danas,13. travnja 2017. članovi Udruge Sunce, korisnici osobne asistencije putem projekta osobne asistencije u okviru ESF natječaja „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom“ i njihovi osobni asistenti potpisali su ugovore u prostoru Udruge, Ulica M. Marulića 5.  na maloj prigodnoj svečanosti koja je počela u 12:30 sati.

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku odobrilo je dodjelu sredstava udrugama koje su ispunile uvjete natječaja i prije tjedan dana, 06. travnja 2017. u Zagrebu je prigodno obilježen početak projekta.

Našoj Udruzi osigurana su ovim natječajem sredstva u iznosu od 858.973,63 kuna za osobne asistente uz koje će se 8 osoba s najtežim invaliditetom s područja Makarskog primorja, (3 osobe s invaliditetom iz Makarske, 2 iz Tučepa, 2 iz Podgore i 1 iz Drašnica) moći bar nekoliko sati dnevno osjećati samostalno i neovisno.

Odgovori