Mobilni stručni tim

Novi projekt udruge Sunce koji je odobrilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja ima za cilj pomoći manjim područnim školama koje nemaju ekipirane stručne službe s psihologom, logopedom i defektologom. Prvi nam je zadatak podržati asistente u nastavi, pomoći im pripremiti programe rada,  zatim savjetovati učitelje i nastavnike kako prihvatiti dijete s teškoćama u razred, kako ga motivirati, kako ga ocijeniti…

U program rada stručnog tima uključen je i početni individualni tretman djeteta, savjetovanje roditelja. Uskoro ćemo nabaviti mobilni logopedski aparat koji će pri tom poslužiti.

Oduševljenje na koje nailazimo u prvim kontaktima s područnim školama i dječjim vrtićima pokazuje koliko nam je ova suradnja potrebna! Brojne su poteškoće s kojima se i odgajatelji, učitelji, nastavnici susreću u prihvaćanju djece s teškoćama u redovna odjeljenja i ova stručna podrška ima je zaista dobrodošla! Brojne su nepoznanice s kojima se susreću roditelji koje upućuju svoje dijete u novu sredinu, a zasigurno i strahovi koje često osjeća dijete… Svima je dobro došla ova komunikacija sa stručnjacima za pojedina područja! Prema zahtjevima «s terena» tim će sudjelovati i na roditeljskim sastancima, tematskim sjednicama nastavničkog vijeća. Voditelj projekta je Olivia Prodan Ravlić, kontakt mobitel: 098448752.

Odgovori