POZIV ZAVRŠNU KONFERENCIJU PROJEKTA “PRISTUPAČNA MAKARSKA 2”

Poštovani,

S velikim zadovoljstvom vas pozivamo na završnu konferenciju projekta “Pristupačna Makarska 2”, koja će se održati u srijedu, 26. lipnja 2024. godine, u restoranu “Vicenco” (Šetalište dr. Franje Tuđmana), s početkom u 11 sati.

Program konferencije obuhvatit će predstavljanje analize pristupačnosti sadržaja i usluga makarskih hotela te promidžbeni video s primjerima dobre prakse koji promovira Makarsku kao pristupačnu destinaciju. Analizu i video izradili su studenti diplomskog sveučilišnog Studija Hotelijerstva i gastronomije, u okviru predmeta Upravljanje hotelom, odmaralištem i zdravilištem, a koji će i predstaviti svoj uradak.

Ova konferencija predstavlja krunu našeg zajedničkog rada i truda na prepoznavanju grada Makarske kao destinacije koja razvija i njeguje turizam prilagođen osobama s invaliditetom, turizam „bez barijera“.

Program

11,00 sati – Uvodna obraćanja:

Olivia Prodan Ravlić, Udruga osoba s invaliditetom Sunce

Lidija Vukadin Vranješ, JU Makarska razvojna agencija MARA

11,15 sati – Predstavljanje Analize pristupačnosti sadržaja i usluga makarskih hotela:

Studenti diplomskog sveučilišnog Studija Hotelijerstva i gastronomije

11,30 sati – Predstavljanje promidžbenog videa „Makarska – pristupačan grad“

11,35 sati – Prigodno druženje i zakuska

 

O projektu „Pristupačna Makarska 2“

Projekt financira Ministarstvo turizma i sporta temeljem programa sufinanciranja projekata udruga u turizmu u 2023.

Nositelj projekta je Udruga osoba s invaliditetom Sunce, dok su partneri Srednja strukovna škola Makarska, Sveučilište u Splitu, Udruženje obrtnika Makarske, JU MARA i tvrtka Premis d.o.o. Ukupna vrijednost projekta je 18.707,14 eura.

Opći cilj projekta je osiguranje dostatnog, kvalificiranog i kompetentnog kadra s ciljem razvoja održivog, pristupačnog turizma te razvijanje svijesti ciljanih skupina o mogućnostima razvoja karijere u turizmu provođenjem edukativnih aktivnosti.

U okviru projekta provedene su različite aktivnosti usmjerene mladim osobama s invaliditetom koji su nezaposleni, hotelijerima i ugostiteljima s područja Makarske i Makarskog primorja, poslodavcima u turizmu te studentima Studija Hotelijerstvo i gastronomija.

Ministarstvo turizma i sporta posljednjih godina značajna sredstva ulaže u razvoj pristupačnog turizma, koji je istaknut kao prioritet u Strategiji održivog turizma do 2030., a projekt „Pristupačna Makarska“ istaknut je kao primjer dobre prakse u dosadašnjim promidžbenim i edukativnim događajima u organizaciji Ministarstva.

Veselimo se Vašem dolasku!

Projektni tim Pristupačna Makarska 2

 
 
 
 
 

Odgovori