Pripreme za novu školsku godinu 2017./18. u Udruzi Sunce

Nova školska godina 2017./18. počinje sljedeći ponedjeljak, 04.09.2017. ali pripreme za upis učenika s teškoćama u razvoju u novu školsku godinu obavljane su puno prije. Posebna pažnja posvetila se osiguranju pomoćnika u nastavi, prijavom na čak 3 natječaja.

Na ESF natječaje prijavili su osnivači osnovnih i srednjih škola: Grad Makarska i Splitsko-dalmatinska županija, a Udruga Sunce prijavila na nacionalni natječaj MZOS za osiguranje pomoćnika za 11 učenika (9 asistenata).

Broj učenika s teškoćama u razvoju iz godine u godinu je sve veći i ovi projekti su značajni jer donose sigurnost roditeljima naše djece za upis u redovne škole, uz podršku a školama omogućuju, lakšu i kvalitetniju integraciju učenika s teškoćama u razvoju. Kroz navedene projekte trebala bi se osigurati integracija uz pomoćnike u nastavi za ukupno 34 učenika na makarskom primorju.

Svim školarcima želimo da se dobro zabave u zadnjem tjednu ljetnih praznika i napune baterije za nove pobjede u školskim klupama a sve zainteresirane za poslove pomoćnika u nastavi pozivamo da prate natječaje koje objavljujemo i na našoj FB stranici.