PROJEKT „KUĆA SUNCA“ POSTAJE STVARNOST

Na izbornoj skupštini Udruge Sunce početkom kolovoza predstavljena su tri idejna rješenja za Centar za socijalne usluge u zajednici – Kuću Sunca koja su po pozivu na natječaj Grada Makarske raspisan u ožujku poslali Projekt Lukić d.o.o. iz Makarske, No 638 d.o.o. iz Zagreba i Rožić arhitekti i partneri d.o.o. iz Rijeke. 

Idejno rješenje tvrtke Rožić arhitekti i partneri d.o.o. dobilo je najviše bodova od Povjerenstva za odabir najpovoljnijeg arhitektonskog rješenja Centra za socijalne usluge u zajednici – KUĆA SUNCA  na osnovu pet kriterija: arhitektonsko oblikovanje, prometno rješenje (parkiranje, pristupi, komunikacija), mogućnost odvajanja i spajanja funkcionalnih cjelina, ekonomska valorizacija i vrijednost za korisnike.

Članovi Povjerenstva su: gradonačelnik Jure Brkan, zamjenik gradonačelnika Dražen Nemčić, Sonja Duka, savjetnica za pripremu građenja u Gradu Makarskoj, Marko Raos, gradski vijećnik, Robertino Glavičić, predsjednik udruge Sunce, Olivia Prodan Ravlić, izvršna direktorica udruge Sunce i Danijela Škrabić, članica udruge.

Izabrano rješenje najviše se svidjelo i članovima Udruge.

Još jedan važan korak u realizaciji ovog projekta vrijednog oko 14 milijuna kuna napravljen je danas u hotelu Meteor, u 11 sati i 02 minute, prijavom na natječaj EU putem kojeg će se, nadamo se, osigurati bespovratna financijska sredstva.

Veliku podršku i pomoć u prijavi na EU natječaj pružila nam je Lidija Vranješ Vukadin i MARA – Makarska razvojna agencija.

Odgovori