PROJEKT „ZAŽELI SUNCE” NA JESEN SE ‘VRAĆA’ U NAŠU UDRUGU

Logo Zaželi Sunce i dio ugovoraMinistarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, kao Upravljačko tijelo, u postupku odabira projekata u okviru otvorenog trajnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“ (UP.02.1.1.16) donijelo je Odluku o financiranju 52 projekta, među kojima i projekt Udruge Sunce – ZAŽELI SUNCE.

Projekt ZAŽELI SUNCE ukupne je vrijednosti 887.485,00 kn, a projektni partneri su: Grad Makarska,Općina Tučepi, Općina Podgora, Hrvatski zavod za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb Makarska, dok je projektnu prijavu pripremila i prijavila Makarska razvojna agencija MARA.

Cilj ovog projekta je omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada 18 žena pripadnicama ranjivih skupina, osnažiti i unaprijediti njihov radni potencijal te potaknuti socijalnu uključenost što će u konačnici rezultirati povećanju razine kvalitete života 110 krajnjih korisnika s područja Makarskog
primorja. Predviđeno trajanje projekta je 8 mjeseci.

Važno za spomenuti je kako je predmetni projekt nastavak već započetih i realiziranih projekata na području Makarskog primorja, financiranih iz programa Zaželi. Prvi projekt nositelja Gradskog društva Crvenog križa u Makarskoj naziva PRUŽAM TI RUKU uspješno je realiziran 2021. godine.

Iste godine ugovoren je projekt ZAŽELI SUNCE kojemu je korisnik bila Udruga Sunce Makarska, dok je projektu ZAŽELI U MAKARSKOJ koji je nastupio nakon njega, bio nositelj Grad Makarska i na kojem je Udruga Sunce opet obavljala važnu ulogu – vanjsku uslugu upravljanja projektom.

Osim svojih temeljnih djelatnosti koje Udruga Sunce svakodnevno provodi s ciljem povećanja kvalitete života osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju, tijekom provedbe dosadašnjih projekata iz programa Zaželi, Udruga je stekla vrijedno iskustvo i specifična znanja kod pružanja i ostalih socijalnih usluga u lokalnoj zajednici široj skupini lokalnih dionika s područja Makarskog primorja, te slobodno možemo reći kako se naša Udruga profilira u svojevrsni Centar za pružanje socijalnih usluga.