PROJEKT ZAŽELI SUNCE PO TREĆI PUT PROVODI NAŠA UDRUGA

Danas, 15.04.2024.  predsjednik udruge Robertino Glavičić je potpisao novi ugovor s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike za provođenje programa Zaželi slijedeće 3 godine. Državna tajnica Marija Pletikosa ispred Ministarstva i predstavnici udruga iz Splitsko-dalmatinske županije potpisali su u Imotskom toliko željene ugovore.

Projekt „Zaželi SUNCE“ prijavljen je u okviru poziva na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – prevencija institucionalizacije“  Čak 360.000,00 eura dodijeljeno je nositelju projekta Udruzi Sunce i projektnim partnerima Gradu Makarska, općinama Tučepi, Podgora i Brela, a projektnu prijavu pripremila je Makarska razvojna agencija MARA.

Projekt ima za cilj povećanje socijalne uključenosti i prevenciju institucionalizacije ranjivih skupina osiguravanjem dugotrajne skrbi kroz omogućavanje zapošljavanja 8 osoba koje će pružiti uslugu potpore i podrške u svakodnevnom životu 48 starijih osoba i osoba s invaliditetom iznad 18 godina te samim tim utjecati na povećanje njihove kvalitete života. Time će ih podržati u samostalnom životu ili životu u obitelji te prevenirati njihovu institucionalizaciju. Osim pružanja usluge potpore, aktivnosti projekta uključuju i nabavu te podjelu paketa potrepština.

Treći put se projekt u okviru programa Zaželi provodi u našoj Udruzi i njegova uspješna provedba služi kao primjer kako kvalitetno osmišljeni i implementirani socijalni programi mogu imati dugotrajan i pozitivan utjecaj na zajednicu.

Ovaj projekt ne samo da pruža izravnu pomoć onima koji su u najvećoj potrebi, već i promiče zapošljavanje, socijalnu uključenost i prevenciju institucionalizacije, čime se utire put za stvaranje održivijeg i inkluzivnijeg društva.Na slici su logoi ESF-a i drugog projekta Zaželi Sunce, lice žene u Suncu

 

 

Odgovori