Strateško planiranje

Udruga Sunce kao korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i razvoj udruge provela je strateško planiranje u studenom i prosincu 2015. godine koje je za nas organizirala Zelena mreža d.o.o. iz Splita. Voditelji: Nives Ivelja i Slobodan Škopelja, dipl. psiholozi s dugogodišnjim iskustvom u radu civilnog društva, organizirali su radionice strateškog planiranja najprije s zaposlenicima Udruge, a onda i s Upravnim odborom. Zajedničkom analizom stanja udruge, izazova i prilika koje nam se u novim uvjetima pružaju, kao i prepreka i nedostataka  u organizaciji i okruženju, stvoren je novi strateški dokument za sljedećih 5 godina.

Na sjednici Upravnog odbora od 21.12.2015. godine usvojen je Strateški plan Sunca za razdoblje od 2016.-2020. godine, napominjući obvezu izrade operativnih planova rada, kao i kontinuiranog praćenja provođenja planiranih zadataka, njihova usklađivanja s realnim. Naglašeni su strateški ciljevi: povećanja broja članova i njihovog aktiviranja, jačanja kapaciteta udruge i financijske stabilnosti, kao i povećanja vidljivosti udruge kako bi se osigurala održivost, dugoročnost i kvaliteta rada Udruge. Kako bi se ostvario 2. strateški cilj: doprinos kvaliteti života korisnika u lokalnoj zajednici, potrebno je razvijati lokalna i nacionalna, kao i međunarodna partnerstva, aktivno raditi na projektima, istovremeno unapređivati organizaciju i kvalitetu rada i, među ostalim, osigurati i adekvatan prostor za rad. Kuća Sunca ostaje strateški plan Udruge, ali uz obvezu revidiranja plana kako bi pronašli najbolji način financiranja gradnje i pitanja održivosti zahtjevnog projekta.

Strateški plan Sunce